literatura infantil, llibres

Bocabava

Fa dos estius em vaig llevar un dia amb una pregunta estranya entre cella i cella: podien ser amics un nen i un peix? Bocabava va ser la resposta que hi vaig acabar trobant. D’aquella pregunta en van sortir un nen bavós i un peix espinós, en Bocabava i en Secalló. Un any llarg després, vaig trobar una editora, la Inês, que em va demanar si tenia cap història per a ella, i de seguida vaig pensar en el meu bavós. L’hi vaig enviar tan aviat com vaig poder i ella i el seu fill gran, en Francesc, se’l van sentir tan seu que ja no l’han deixat anar. Llavors va ser quan va aparèixer en Gabriel, que no va dubtar ni un segon a llançar-se a buscar-li cara a en Bocabava i espina a en Secalló. I ara d’aquella pregunta en surt un llibre, bé, no, tres llibres, perquè en Bocabava correrà món en català, en castellà i en portuguès. Un llibre que ahir, 16 de març, va arribar a les llibreries. En Bocabava és Bocababa en castellà i en portuguès, i en Secalló és Raquitín en castellà i Vira-Tripas en portuguès, tot plegat gràcies a la traductora Isabel Llasat (castellà) i als traductors Rita Custódio i Àlex Tarradellas.

Poden ser amics un nen i un peix? A Bocabava us ho expliquem.

coberta de 'Bocabava' en català

Aquí teniu un parell de pàgines de mostra del llibre.

bocabava1 bocabava2

I el booktràiler (en català):

I si algú el vol escoltar, que vingui el 9 d’abril, a les dotze del migdia, a la Llibreria Al·lots, on l’estrenarem amb el públic més exigent i agraït que hi ha: l’infantil, i amb la complicitat de la nostra llibretera de capçalera, la Paula Jarrin.

I si voleu que us omplim la llibreria, biblioteca, sala d’actes o aula de baves i espines, aviseu! Benvinguts sigueu tots al nostre món bavós i espinós!

Fitxa tècnica del llibre:
Bocabava (cat) / Bocababa (esp) / Bocababa (port)
Text de Tina Vallès
Il·lustracions de Gabriel Salvadó
Petit Fragmenta
Març de 2016
Preu: 13,90 €
Per a lectors de 5 anys en amunt, amunt, amunt…

Estàndard

5 thoughts on “Bocabava

  1. Isabel ha dit:

    Va ser un plaer passar uns dies amb el Bocabava i els seus amics… i canviar-los els noms! Conte bonic bonic.

  2. Imma C ha dit:

    Passava per dir-te que m´ha agradat molt Lectors de primera a Vilaweb.I em trobo en BOCABAVA. El buscaré, sempre estic entre àlbums i LIJ. Has de saber que a la biblioteca Rosa Sensat estan especialitzats en LIJ, l´Amàlia Ramoneda al capdavant.
    A la llibreria Al.lots t´anirà de perles.

    Sort i Lletres!

    • Imma C ha dit:

      Al blog Marta Mata de l´escola Orlandai se´n parla de BOCABAVA., la mestra bibliotecària ;Mariona Trabal estima i fa estimar els bons llibres.

      Blog de capçalera de LIJ, excel.lent.

  3. Reblogged this on Va de llibres… by Susana Peix and commented:
    Quina millor manera de presentar un conte que a través del que explica la seva autora… En Bocabava a mi em va seduir des de la primera pàgina. Pot ser per allò de l’amistat amb un Peix 😉

    Només afegir que el conte l’incloc dins de la meva llista de llibres que treballen la diversitat. Un gran exemple el d’en Bocabava!

  4. Retroenllaç: Bocabava | Va de llibres... by Susana Peix

Deixa un comentari